Tepelka Viessmann

logo |  | Viessmann
Logo Viessmann - přes 100 let odkazu v oblasti vytápění a chlazení

BLOG

Už 30 let na českém trhu s Viessmannem

Přijde nám to, jako by to bylo včera! Dne 18. dubna 1994 otevřela společnost Viessmann, německý výrobce topných systémů, své obchodní zastoupení v České republice. Tento významný krok byl naší součástí strategie rozšiřování trhu do střední a východní Evropy. Vedle tuzemské pobočky došlo ve stejné době k založení sesterských společností také v Polsku a Maďarsku. Ve všech těchto zemích začala společnost Viessmann udávat tempo rozvoje oboru vytápění a je tomu tak dodnes.

Atraktivní trh s vysokým potenciálem

Po pádu komunismu vstoupila v roce 1994 společnost Viessmann na český trh, který se stal pro mnoho západních firem atraktivním místem. V České republice byl nejen ohromný potenciál pro růst a rozvoj podnikání v oblasti vytápění. Byla to také příležitost nahradit zastaralé systémy a nedostatečnou infrastrukturu a pomoct zlepšit vytápění s pozitivními dopady na ekonomickou efektivitu a životní prostředí.

První pobočka v Rudné u Prahy

Společnost Viessmann otevřela svou první pobočku v Rudné u Prahy právě dne 18. dubna 1994. Dodnes tato pobočka slouží jako centrum pro distribuci, prodej a servis produktů Viessmann. Od té doby aktivně působíme v České republice a rozšiřujeme svou přítomnost prostřednictvím špičkových produktů a služeb v oblasti vytápění, chlazení a obnovitelných zdrojů energie.

Velký záběr po celém Česku

Společnost Viessmann se v Česku od počátku podílí nejen na menších projektech pro konečné zákazníky, jako jsou rekonstruované nebo nově postavené rodinné domy.

Jsme rovněž dodavatelem topných systémů pro developerské projekty s velkými bytovými komplexy. Dodáváme topné a chladicí systémy pro průmyslové závody, obchodní centra nebo kancelářské budovy. Vedle toho se podílíme také na projektech pro veřejné budovy, jako jsou školy, nemocnice nebo úřady. A společnost Viessmann je zapojena samozřejmě i do projektů v oblasti obnovitelných zdrojů energie, jako jsou solární elektrárny.

Moderní vytápění s Viessmannem

Společnost Viessmann se (nejen) v České republice zaměřuje především na moderní energetický management celého domu založený na nových technologiích a na digitalizaci a elektronizaci komunikace. Digitalizace pro nás znamená kompletní kontrolu a řízení tepelné energie v budovách. Digitalizace se však netýká pouze našich výrobků, ale také způsobů řízení, modelu práce a spolupráce s našimi partnery a instalatéry a také kontaktu s našimi zákazníky.

Oblíbené u českých zákazníků

V současnosti patří mezi nejoblíbenější produkty Viessmann v České republice moderní tepelná čerpadla. Jsou to předně tepelná čerpadla typu vzduch/voda, jako jsou monobloková tepelná čerpadla Vitocal 100-A a Vitocal 250-A nebo splitová tepelná čerpadla Vitocal 100-S a Vitocal 200-S. Dále na českém trhu úspěšně nabízíme také tepelná čerpadla typu země/voda v modelech Vitocal 200-G a Vitocal 300-G.

Čeští zákazníci mají možnost se dozvědět více informací o našich tepelných čerpadlech na speciálně zaměřeném webu tepelka.cz. Vedle toho jsme také vytvořili web chcikotel.cz, kde naši zákazníci najdou podrobné informace o plynových kotlích a elektrokotlích Viessmann. Web Úsporasluncem.cz poradí zájemcům o produkty Viessmann se solárním vytápěním, které je synonymem pro absolutně čistou formu bez nežádoucích dopadů na životní prostředí.

skupina split | Splitová tepelná čerpadla vzduch/voda | Viessmann
Splitová čerpadla Viessmann

Ocenění za špičkové produkty

Se společností Viessmann přišla do České republiky i vysoce ceněná kvalita výrobků. Můžeme se pochlubit celou řadou ocenění za inovace, udržitelnost a kvalitu svých produktů. Zde je přehled některých ocenění, která naše společnost získala:

  • German Design Award – Jedná se o ocenění udělované za výjimečný design produktů a projektů ve více oborech. Viessmann získal toto ocenění za design svých produktů.
  • Top 100 Innovator – Viessmann byl oceněn za své inovační schopnosti a za to, že je jedním z nejvíce inovativních středních společností v Německu.
  • IF Design Awards – Jde o mezinárodně uznávané ocenění, které hodnotí kvalitu designu. Viessmann vyhrál toto ocenění za design svých tepelných čerpadel a dalších technologií.
  • Red Dot Award – Toto ocenění je udělováno za vysokou kvalitu designu. Společnost Viessmann získala Red Dot Award za produktový design několika svých zařízení.
  • Environmentální ocenění – Viessmann byl rovněž oceněn za své snahy v oblasti udržitelnosti a ochrany životního prostředí.
  • Best Brands Award – Jedná se o ocenění udělované za značkové produkty a služby v různých kategoriích. Viessmann byl oceněn v kategorii „Nejlepší značka“ v oblasti technologie pro vytápění.
  • German Sustainability Award – Toto ocenění je udělováno společnostem, které se významně zasazují o udržitelnost ve svém podnikání a produktech. Viessmann získal toto ocenění za své udržitelné strategie a technologie.

Vedle těchto prestižních ocenění přesvědčil Viessmann o své kvalitě i redakci českého dTestu. V nezávislém porovnání tepelných čerpadel vzduch/voda potvrdilo vysoký standard tepelné čerpadlo Vitocal 250-A s celkovým hodnocením 83 %, kde v sekci Vytápění získalo 85 %, v sekci Podlahové vytápění 81 %, v sekci Obsluha 85 % a v sekci Životní prostředí dokonce plných 100 %. A my jsme rádi, že o tuto kvalitu mají stále větší zájem i čeští zákazníci.

Rodinný dům s tepelným čerpadlem Viessmann Vitocal 250-A
Hodnocení tepelných čerpadel vzduch-voda? V dTestu uspěl Viessmann Vitocal 250-A | Tepelka Viessmann

Vliv Viessmanna v Česku

Vliv společnosti Viessmann na český trh v oblasti vytápění je značný. Jsme lídrem v oblasti inovativních produktů a technologií. Naše investice do výzkumu a vývoje navíc přispívají k pokroku ve využívání moderních trendů, jako jsou energetická účinnost, chytré řízení a obnovitelné zdroje energie.

V současnosti se zaměřujeme především na poskytování udržitelných řešení pro vytápění a chlazení. Naše produkty a iniciativy v oblasti obnovitelných zdrojů energie mají významný vliv na snižování emisí skleníkových plynů a ochranu životního prostředí, ať už je to prostřednictvím moderních tepelných čerpadel, fotovoltaických elektráren, nebo nakonec i plynových kotlů či elektrokotlů.

Dlouholetá podpora zimních sportů

Vedle špičkových produktů a služeb je společnost Viessmann také známá svým angažmá v podpoře sportu, zejména v oblasti zimních sportů. Viessmann je například dlouholetým partnerem Mezinárodní biatlonové federace (IBU) a podporuje mnoho mezinárodních biatlonových událostí, včetně Světového poháru v biatlonu. Jsme také spojeni s lyžařskými soutěžemi a událostmi, včetně Světového poháru v lyžování a jiných mezinárodních závodů.

Viessmann finančně podporuje také skoky na lyžích a je pravidelných sponzorem Turné čtyř můstků nebo Světového poháru ve skocích na lyžích. Stranou není ani běžecké lyžování, kde podporujeme například Světový pohár v běhu na lyžích a jiné mezinárodní závody.

Viessmann a FC Bayern

Ale u zimních sportů naše podpora rozhodně nekončí! V roce 2019 se společnost Viessmann stala také oficiálním klimatickým partnerem FC Bayern Mnichov, jednoho z nejznámějších fotbalových klubů na světě. Sponzorství FC Bayern Mnichov je pro společnost Viessmann příležitostí se zapojit do různých společenských a charitativních aktivit, které klub podporuje. Tímto způsobem může společnost posilovat svou společenskou odpovědnost a vytvářet pozitivní vztahy se svými zákazníky a fanoušky.

Životní prostor pro budoucí generace

Jako rodinný podnik se společnost Viessmann jasně hlásí ke své společenské odpovědnosti a k cíli zachovat přírodní životní podmínky pro budoucí generace. Jsme si vědomi své ekonomické, ekologické a sociální odpovědnosti. Součástí naší firemní kultury jsou opatření na úsporu zdrojů a ochranu životního prostředí ve smyslu trvale udržitelného chování, stejně jako neustálé zvyšování efektivity – v celém procesním řetězci sahajícím od dodavatelů až k zákazníkům.

Naše výrobky jsou převážně vyráběny z obnovitelných zdrojů a značka přikládá zvláštní význam udržitelnosti a odpovědnému a dlouhodobému jednání ve prospěch společnosti, životního prostředí a okolí. Díky tomu můžeme s důvěrou hledět do budoucnosti a budovat partnerství s našimi partnery, organizacemi a zaměstnanci. Týmová orientace, odpovědnost a podnikavost – to jsou hodnoty, na kterých společnost Viessmann staví své jednání.

To tvoří základ nejen pro produktivní týmovou práci, ale také pro trvale udržitelné, podnikatelské a na zákazníka zaměřené jednání. Tímto způsobem si společnost Viessmann zajišťuje nejen svůj budoucí úspěch – ale také pečuje o ekologický životní prostor pro budoucí generace. Protože podnikání je koneckonců posláním!